19 Ocak 2008 Cumartesi

Harborpark, Kenosha, A.b.d

Harborpark, Kenosha, A.b.d


Michigan Gölü kıyısı

Harborpark alanı; planlanmış bir ticaret bölgesi, yeni bir müze ve konut alanını kapsayan bir park-açık alan sistemi. Park ve açık alanın birlikteliği ile konutlar, müze, marina, liman ve elektrikli ulaşım araçlarının biraraya gelmesi her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi bölgeye çekmekte.

Ulaşım ve Bağlantılar:
Ulaşım ve bağlantılar çok iyi düzenlenmiş. Araba, otobüs, elektrikli otobüs, bisiklet, roller-blade ve kay kay kullanarak ya da yürüyerek alana ulaşmak mümkün. Alan çevre mahallelere bisiklet yolu, sokaklar ve su yoluyla bağlanıyor.

Rahatlık ve Görünüm:
Alan yeterli ve rahat otopark yanında gezinti ve rekreasyon güzergahlarına yakın ulaşım noktaları da sunmakta. Alan içerisinde antik banklarla çeşitli oturma seçenekleri oluşturulmuş. Işıklandırma, çevre parklar ve kent merkezi ile kontrast oluşturacak şekilde, millerce uzaktan göze çarpmakta. Yer döşemesinde kullanılan Betonun etkisini yumuşatmak amacıyla tuğla kullanılmış.

Oluşturulan meydanlarla ziyaretçilere, biraraya toplanma veya özel günlerde gösteriler yapan sanatçıları izleme olanağı verilmiş. Ayrıca marina ile alana denizciliği çağrıştıran bir renk katılmış.

Kullanım ve Aktiviteler:
Michigan Gölü; turistler, kayığı olanlar, balıkçılar ve rekreatif amaçlı kullanıcılar için doğal bir cennet. İnsanlar marinadan; balık tutma, kayıkların muhafazası ve yaz mevsimine has pek çok faaliyet için faydalanmakta. Yılın her ayında etrafta gezinen, paten kayan, bisiklete binen veya yürüyüş yapan insanlara rastlanmakta.

Alan aynı zamanda birçok özel gün için de merkez durumunda. Her hafta sonu formal Wolfenbuttel çiçek bahçelerinde düğün törenleri düzenlenmekte. Alan, otoyol ve raylı sistemleri de kapsayan bir ağla yerel halkın kullanımına sunulmuş. İnteraktif su elemanı, oyun ve rekreasyon alanları çocuklar ve gençlere yönelik aktiviteleri barındırmakta. Alan içerisinde, ziyaretçiler için ilgi çekici noktalarda sanatsal etkinlikler (public art) de düzenlenmekte.





Kaynak: Project For Public Spaces
Çeviri : Berfu KARAMAN

Hiç yorum yok: