19 Ocak 2008 Cumartesi

Güzelcehisar cafe

Güzelcehisar cafe

Günlük Şehir stresinde boğulurken, doğayla denizin kucaklaştığı güzel bir mekanda, Güzelcehisar'a kuş sesleri ile bir öğlen kaçamağına ne dersiniz?

Dinlendirici müzik eşliğinde, ister şömine çevresinde huzurla size özel hazırladığımız leziz yemeklerimizi yerken dostluk sohbetlerimize katılabilir, İsterseniz de hafta sonu ailenizle gelebileceğiniz ve dinlenirken eğlenebileceğiniz bir ortamda dört mevsim buluşabilirsiniz..

Adını bulunduğu semtin nadide eserlerinde biri olan Güzelce hisar kalesinden alan bu cafe, özellikle eşsiz boğaz manzarasıyla dikkati çekmektedir.

Boğaz sırtlarına konumlandığından dolayı birbirinden bağımsız duran kaskatlar halinde katlar, kayrak taşıyla yapılmış merdivenler ve ahşap ağırlıklı köprülerle bağlanmıştır.

Tüm mekan çevresiyle olabildiğince uyumlu olması dolayısıyla mevcut güzellik içerisinde hoş bir cafe oluşturulmuş. Özellikle ahşap ve doğal taşın dekorasyonda bolca kullanımı günümüzün trend yerlerinden farklılık sağlamış.

Kendinizi evinizin bahçesindeymiş gibi rahat hissetmenizi sağlayan konforuyla ve zengin mönüsüyle misafirlerinin hoş saatler geçirmesini sağlamıştır. Özellikle Pazar günleri Brunch'larıyla tüm İstanbul� un buluşma noktası olmuştur.

Yazın nargilenizi içip, tavla oynayabileceğiniz bölümlerinin yanında, kışında salebinizi çıtır çıtır yanan şöminenin önünde keyifle içebilirsiniz.

Mekanda uzun saatler geçirmenizi amaçlayan işletmeciler çocuklarınızı da unutmamış onların keyifli saatler geçirmesi için çocuk oyun bahçesini de bünyesine katmıştır.

Bugüne değin gitmediyseniz mutlaka görmeniz gereken bir mekan olduğunu düşünüyorum, zaten gördüyseniz fikirlerimi paylaşacağınızı umuyorum.

Kaynak: Güzelcehisar web sitesi
Derleme: Deniz Kap (Peyzaj Mimarı- İ.Ü )

Hiç yorum yok: